Σχετικά με τον Αλέξανδρο Γκαγκαλνά

COACH, TRAINER, MENTOR

alexandros gagalnasΟ Αλέξανδρος Γκαγκαλνάς είναι ένας άνθρωπος παθιασμένος με τις αρχές της προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Σε ηλικία 12 ετών του απονεμήθηκε ένα έπαθλο για τις μαθητικές του επιδόσεις το οποίο έγραφε: «Πάντα ψηλότερα να φτάνω πρέπει». Είναι παράξενο σε αυτή την ηλικία το πως εντυπώνονται στους ανθρώπους κάποιες πεποιθήσεις. Αυτή η επιγραφή λοιπόν καθόρισε τη ζωή του και σήμερα το moto του είναι: «Always growing».

Οπαδός του growth mindset και της μάθησης έχει πιστοποιηθεί στη Συμβουλευτική, το Life Coaching, το Mentoring, το Executive Coaching, το Management, την Εκπαίδευση Ενηλίκων, τη Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού και τη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία. Σήμερα εκπαιδεύεται στο Internet Marketing και την Online Επιχειρηματικότητα, τόσο για να κάνει τη δική του επιχείρηση πιο αποδοτική όσο και για να βοηθήσει τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται.

Παρά το γεγονός ότι από την ηλικία των 10 ετών μάχεται με την ρευματοειδή αρθρίτιδα δεν το έβαλε κάτω και δεν σταμάτησε ποτέ να κυνηγάει τα όνειρά του και μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι είναι πολύ δύσκολο να νικήσεις έναν άνθρωπο που δεν τα παρατάει. Έτσι δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να ονειρεύεται και να σχεδιάζει ένα καλύτερο μέλλον για τον ίδιο και τους ανθρώπους που είναι κοντά του.

Η αποτυχία του στις πανελλήνιες εξετάσεις αλλά και οι μετέπειτα σπουδές του ως οδοντοτεχνίτης και επιμελητής πτήσεων του δίδαξαν ένα σκληρό μάθημα ζωής. Πως όταν ακολουθείς το μυαλό σου κι όχι την καρδιά και το ένστικτό σου τις περισσότερες φορές σου βγαίνει σε κακό. Δεν ακολούθησε ούτε μια μέρα το αντικείμενο σπουδών του και δεν μετάνιωσε ούτε στιγμή για την επιλογή του αυτή. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία από τον χώρο των πωλήσεων. Εκεί βρήκε την ευκαιρία να μελετήσει βιωματικά την ανθρώπινη συμπεριφορά και να αποκτήσει δεξιότητες όπως η επικοινωνία, η διαπραγμάτευση, ο αυτοέλεγχος και η ψυχική ανθεκτικότητα. Οι ικανότητές του γρήγορα αναγνωρίστηκαν και του δόθηκε η θέση του manager όπου καθοδήγησε με επιτυχία την ομάδα του στην επίτευξη των στόχων τους.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας με τη διαχείριση επιχειρήσεων και τον ασφαλιστικό κλάδο. Θεωρεί την επιχειρηματικότητα το μεγαλύτερο σχολείο που μπορεί να περάσει ένας άνθρωπος. Ψυχολογικές έννοιες όπως όρια, διαπροσωπικές σχέσεις, αυτοεκτίμηση και οικονομικές πεποιθήσεις διδάσκονται με τον πιο άμεσο τρόπο στον κόσμο του επιχειρείν. Το κόστος του να μην είναι κάποιος «καλός μαθητής» είναι μεγάλο αλλά και η αποτελεσματικότητα του μαθήματος είναι μόνιμη.

Είναι ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Συμβουλευτικής, Coaching και Mentoring Ελλάδας και συγγραφέας του eBook «Thought Control, Πάρε τον έλεγχο του νου σου». Έχει υιοθετήσει την άποψη ότι προκειμένου να πετύχεις τους στόχους σου θα πρέπει να βοηθήσεις όσους περισσότερους ανθρώπους μπορείς ώστε να πετύχουν τους δικούς τους στόχους. Για το λόγο αυτό υποστηρίζει επαγγελματίες και επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τις προκλήσεις τους και να πετύχουν τα επιθυμητά τους αποτελέσματα.

Στο ερώτημα πως συνδέονται οι τεχνικές του coaching με την προσωπική ανάπτυξη, την επαγγελματική επιτυχία και τις πωλήσεις, η απάντηση έρχεται αβίαστα. Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τι χρειάζεται να κάνουμε προκειμένου να πετύχουμε. Οι αρχές της επιτυχίας είναι γραμμένες εδώ και αιώνες. Οι περισσότεροι άνθρωποι αποτυγχάνουν όχι λόγω έλλειψης γνώσης. Αποτυγχάνουν επειδή δεν έχουν ένα ξεκάθαρο στόχο που να τους ενθουσιάζει, δεν έχουν υπερνικήσει τα συναισθηματικά τους εμπόδια και δεν έχουν κυριαρχήσει πάνω στις περιοριστικές τους πεποιθήσεις.

Ο μεγάλος δάσκαλος Jim Rohn είπε ότι στη ζωή θα βιώσουμε έναν από τους δύο πόνους. Θα πονέσουμε είτε επειδή αποτύχαμε, είτε επειδή δεν προσπαθήσαμε. Είμαι εδώ για όλους εκείνους τους ανθρώπους που μέσα τους καίει η φλόγα για μια καλύτερη ζωή!

Scroll to Top