CASE STYDY:
social media management για την Cremoso Gelato Artigianale

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η Cremoso Gelato Artigianale είναι μια αγαπημένη παγωταρία με τέσσερα καταστήματα στην Κύπρο. 

Όπως πολλές επιχειρήσεις σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, και η Cremoso Gelato Artigianale δεν έμεινε ανέπαφη από τις προκλήσεις που προέκυψαν λόγω της πανδημίας.

Οι περιορισμοί και οι αβεβαιότητες που συνόδευσαν αυτήν την περίοδο είχαν ως αποτέλεσμα μειωμένη κίνηση στα αγαπημένα της καταστήματα, αναγκάζοντάς την να αναζητήσει νέους τρόπους ανάκαμψης.

 Προκειμένου να ανακτήσει τα χαμένα έσοδα, η εταιρεία αποφάσισε να επικεντρωθεί στην ενίσχυση του delivery αναθέτοντας το social media management σε έναν επαγγελματία.

Social media management - η προσκληση

Οι προκλήσεις στο social media management για μια επιχείρηση μπορεί να ποικίλλουν μια και επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες.

Για την συγκεκριμένη περίπτωση ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης προσήλθε σε εμένα με σκοπό να εξερευνήσουμε τη δυνατότητα συνεργασίας για την ανάπτυξη μιας σφαιρικής στρατηγικής.

Συναντηθήκαμε με σκοπό να κατανοήσουμε την πραγματική φύση της επιχείρησης, το κοινό της, τις αξίες της, αλλά και τους στόχους που επιδιώκει να επιτύχει.

Μέσα από αυτήν την εις βάθος ανάλυση, αναδύθηκε η ανάγκη για μια στρατηγική που θα συνδυάζει την έντονη παρουσία στα social media με τον προσανατολισμό προς την αύξηση των παραγγελιών.

Ο βασικός στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε και να υλοποιήσουμε διαφημιστικές καμπάνιες που θα κινητοποιούσαν την προσοχή και το ενδιαφέρον του κοινού με στόχο την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.

Πλεονέκτημα αποτέλεσε η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο εναλλακτικές οδούς για τις παραγγελίες: μέσω τηλεφώνου ή μέσω της ειδικά διαμορφωμένης εφαρμογής.

Social media management - Η ΛΥΣΗ

Για να επιτύχουμε τον στόχο, αναπτύξαμε μια ποικιλία από εντυπωσιακά δημιουργικά και στοχεύσαμε άτομα που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα προϊόντα μας.

Η απόλαυση της πλούσιας, κρεμώδους γεύσης του χειροποίητου gelato ή της φρεσκοψημένης, ζεστής βάφλας αποτελεί από μόνη της μια μοναδική εμπειρία.

Αξιοποιώντας αυτό το αναμφισβήτητο συναίσθημα, καταφέραμε να κατευθύνουμε ακόμα περισσότερους πελάτες σε παραγγελίες.

Επικεντρωθήκαμε στην αναβάθμιση των επιλογών παρουσίασης και στη δημιουργία διαφημιστικών καμπανιών που προσέλκυαν το βλέμμα και ανέβαζαν την επιθυμία.

 Ουσιαστικά, καταφέραμε να αυξήσουμε σημαντικά τον αριθμό των παραγγελιών και να ενισχύσουμε την επισκεψιμότητα στα καταστήματα της εταιρείας.

Με αυτήν την ολοκληρωμένη προσέγγιση που ενσωματώνει το social media management, κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε μια συναρπαστική εμπειρία για το κοινό, διευκολύνοντας παράλληλα την διαδικασία παραγγελίας και ενισχύοντας τον δεσμό μεταξύ της επιχείρησής και των πελατών.

cremoso gelato_2

αποτελεσματα

Με έμφαση στη στρατηγική προώθησης και διαφήμισης μέσω του social media management, η επιχείρηση κατάφερε να προβάλλει αποτελεσματικά τα προϊόντα της σε ένα ευρύτερο φάσμα κοινού.

Με μια συνεκτική και διαρκή προσέγγιση, δημιούργησε μια συνεπή παρουσία στον ψηφιακό χώρο και πέρα από αυτόν, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους αναζητούσαν ποιοτικά προϊόντα να τα ανακαλύψουν με άνεση και ευκολία.

Επιλέγοντας με προσοχή τα κατάλληλα κανάλια και μέθοδους, η επιχείρηση δημιούργησε μια ενιαία φωνή και αισθητική, η οποία αντανακλούσε τις αξίες και τον χαρακτήρα της εταιρικής ταυτότητας.

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες των κοινωνικών μέσων η επιχείρηση επέκτεινε την παρουσία της και κέρδισε την προσοχή της κατάλληλης ομάδας καταναλωτών.

Η ανταπόκριση ήταν εξαιρετική, με τον συνολικό αριθμό των παραγγελιών να αυξάνεται πολύ σημαντικά.

Πέρα από τον αυξημένο αριθμό παραγγελιών, παρατηρήθηκε μια σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας στα φυσικά καταστήματα της επιχείρησης, δημιουργώντας έναν ενισχυμένο δεσμό ανάμεσα στην επιχείρηση και στην πελατειακή βάση.

Αυτό το θετικό αποτέλεσμα συνέβαλε στην ενίσχυση της επιχειρηματικής θέσης της και στην περαιτέρω καθιέρωσή της στην αγορά.

1. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Η επιχείρηση μπόρεσε να κάνει γνωστά τα προϊόντα της στο κατάλληλο κοινό.

2. ΑΥΞΗΣΗ ΔΥΝΗΤΙΚΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ

Κατάφερε να προσελκύσει νέους υποψήφιους πελάτες στα φυσικά της καταστήματα.

3 . ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ

Καθιέρωση της υπηρεσίας του delivery και τριπλασιασμός των μηνιαίων παραγγελιών.

“Όχι μόνο η στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ έφερε περισσότερα έσοδα για το Cremoso Gelato Artigianale, αλλά βοήθησε επίσης στη διάδοση των γευστικών προϊόντων της. ”

Scroll to Top