CASE STYDY:
facebook ads για το KALIDONI TRAVEL

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Το Kalidoni Travel είναι ένα ταξιδιωτικό γραφείο που προσφέρει μια σειρά από πακέτα διακοπών για άτομα και ομάδες. 

Παρά την ισχυρή φήμη του και μια ποικιλία ελκυστικών προσφορών, το γραφείο δυσκολευόταν να διαθέσει αποτελεσματικά τις υπηρεσίες του στην αγορά μέσω διαφημίσεων. 

Συγκεκριμένα, αντιμετώπιζαν προκλήσεις όσον αφορά το υψηλό κόστος ανά απόκτηση πελάτη και περιορισμένο χρόνο για τη διαχείριση διαφημιστικών εκστρατειών.

facebook ads : η προσκληση

Ο ιδιοκτήτης του Kalidoni Travel προσπάθησε για μεγάλο χρονικό διάστημα να κάνει διαχειριση διαφημισεων Facebook και διαχειριση διαφημισεων Instagram προκειμένου να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης και να προσελκύσει πελάτες.

Ωστόσο, αντιμετώπισε μια σειρά προκλήσεων που αξίζει να εξετάσουμε πιο λεπτομερώς.

Καταρχήν, παρά τις προσπάθειες της επιχείρησης να διαφημίσει τις υπηρεσίες της μέσω κοινωνικών μέσων, δεν επιτεύχθηκαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. 

Αυτό οφείλονταν σε πολλούς παράγοντες, όπως η ανεπάρκεια του στόχευσης, τον ανταγωνισμό στον ψηφιακό χώρο και την αλληλεπίδραση του κοινού με τις διαφημίσεις. 

Η αδυναμία να διαμορφωθεί ένα ακριβές προφίλ της στόχευσης μπορεί να έχει αυξήσει το κόστος ανά απόκτηση πελάτη, προκαλώντας απογοήτευση στην επιχείρηση.

Επίσης, η έλλειψη χρόνου από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης για την αυτόνομη διαχείριση των Facebook Ads αποδείχθηκε πρόκληση. 

Η διαχείριση αποτελεσματικών διαφημιστικών εκστρατειών απαιτεί χρόνο, εμπειρία και διαρκή παρακολούθηση. 

Η ανεπάρκεια αυτών των πόρων μπορεί να οδηγήσει σε μη βέλτιστη διαχείριση των διαφημίσεων, επηρεάζοντας την απόδοση και την αποτελεσματικότητά τους.

Η μη αποδοτική διαφήμιση μπορεί να αυξήσει το κόστος απόκτησης πελατών, μειώνοντας έτσι το κέρδος από κάθε νέα συναλλαγή. 

Επιπλέον, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της πελατειακής βάσης και, κατ’ επέκταση, να περιορίσει τα έσοδα της επιχείρησης.

facebook ads : Η ΛΥΣΗ

Το pixel του Facebook είναι ένα τμήμα κώδικα που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να παρακολουθούν τις ενέργειες των χρηστών στον ιστότοπό τους.

Κύριος στόχος του Facebook Pixel είναι να παρέχει στους διαφημιστές βαθύτερη κατανόηση της συμπεριφοράς των χρηστών στην ιστοσελίδα.

Με τη βοήθεια του Pixel, αποκτήσαμε τη η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε ποιες σελίδες επισκέπτονται οι επισκέπτες του ιστότοπου, ποιες ενέργειες πραγματοποιούν  και πώς αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπό.

Οι πληροφορίες αυτές είναι απολύτως κρίσιμες για τις διαφημιστικές εκστρατείες.

Μας έδωσαν τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε πιο αποτελεσματικές διαφημίσεις που στοχεύουν συγκεκριμένα κοινά, να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεών και να βελτιώσουμε τη στρατηγική μας με βάση τα δεδομένα που συλλέγονταν.

Τοποθετώντας το pixel στον ιστότοπο, το Kalidoni Travel κατάφερε να αποκτήσει πολύτιμες πληροφορίες.

Παράλληλα με την ανάθεση της διαχείρισης των διαφημίσεων, ο ιδιοκτήτης κατάφερε να απελευθερώσει πολύτιμο χρόνο και να επικεντρωθεί σε άλλες πτυχές της επιχείρησης.

Εξακολουθούσε όμως να είναι σε θέση να κάνει αλλαγές στις διαφημίσεις, στέλνοντας απλώς ένα μήνυμα.

kalidoni

facebook ads : αποτελεσματα

Οι αλλαγές που εφάρμοσε το Kalidoni Travel είχαν ως αποτέλεσμα σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση των Facebook Ads. 

Παρακολουθώντας τις ενέργειες των χρηστών στον ιστότοπο, η επιχείρηση μπόρεσε να στοχεύσει καλύτερα τις διαφημίσεις της. 

Σημείωσε αύξηση 300% στους δυνητικούς πελάτες σε σύγκριση με τις προηγούμενες καμπάνιες. 

Η ευκολία της δυνατότητας πραγματοποίησης άμεσων αλλαγών στις διαφημίσεις εξοικονόμησε στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης σημαντικό χρόνο και προσπάθεια και απέφερε σημαντική αύξηση στην απόδοση της επένδυσης.

1. ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗΣ

Η επιχείρηση μπόρεσε να στοχεύσει τις διαφημίσεις της σε πιο κατάλληλο κοινό.

2. ΑΥΞΗΣΗ ΔΥΝΗΤΙΚΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ

300% αύξηση υποψήφιων πελατών σε σχέση με τις προηγούμενες καμπάνιες.

3 . ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΟΝΟΥ

Απελευθερώθηκε χρόνος για τον ιδιοκτήτη ώστε να λειτουργεί πιο αποδοτικά την επιχείρηση.

“Παρακολουθώντας τις ενέργειες των επισκεπτών του ιστότοπου και βελτιώνοντας τη στόχευση των διαφημίσεών της, η επιχείρηση μπόρεσε να βελτιώσει σημαντικά την απόδοση των καμπανιών μάρκετινγκ και να προσελκύσει περισσότερους δυνητικούς πελάτες. Η ευκολία της δυνατότητας πραγματοποίησης άμεσων αλλαγών στις διαφημίσεις εξοικονόμησε επίσης πολύτιμο χρόνο στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και του επέτρεψε να επικεντρωθεί σε άλλες πτυχές της επιχείρησης. ”

Scroll to Top