Αύξησε την αυτοπεποίθησή σου με 5 απλές ασκήσεις!

Αύξησε την αυτοπεποίθησή σου με 5 απλές ασκήσεις!

Αναβλητικότητα: Φυσιολογία & τρόποι αντιμετώπισης

Αναβλητικότητα: Φυσιολογία & τρόποι αντιμετώπισης

Αύξησε την αυτοπεποίθησή σου με 5 απλές ασκήσεις!

 

Φαντάσου για ένα λεπτό, να είχες απόλυτη σιγουριά στον εαυτό σου!

Τι θα έκανες σήμερα που δεν έκανες χθες; Τι θα μπορούσες να πετύχεις αν είχες την απόλυτη αυτοπεποίθηση;

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μας εμποδίζουν να είμαστε σίγουροι και πίστεψέ με, ο καθένας μας έχει την ικανότητα να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

Τι μας κρατάει πίσω; Είναι οι σκέψεις, οι πεποιθήσεις, οι συνήθειες και οι πράξεις μας.

 

3 Χαρακτηριστικά των πραγματικά σίγουρων ανθρώπων:

  • Δεν τους πειράζει να δοκιμάσουν νέα πράγματα, ακόμα κι αν δεν το έχουν ξανακάνει.

  • Δεν αφήνουν αυτό που οι άλλοι μπορεί να σκεφτούν, να επηρεάσει την απόφασή τους να κάνουν κάτι.

  • Έχουν αφήσει τις αναστολές τους και δεν τους πειράζει να εκτεθούν.

 

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου 5 ασυνήθιστες ασκήσεις οικοδόμησης αυτοπεποίθησης.

procastrination 2

1. Η άσκηση της λάθος αγοράς

Σχετικά: Αυτή η άσκηση θα σου δώσει μια παράξενη αίσθηση της δύναμης και του ελέγχου πάνω στον εαυτό σου και θα σε κάνει να ρίξεις πραγματικά τις αναστολές σου.

 

Η άσκηση: Μπες σε οποιοδήποτε είδος καταστήματος και ζήτα κάτι εντελώς παράξενο, κάτι που το κατάστημα δεν πουλάει. Για παράδειγμα, μπες σε ένα ψιλικατζίδικο και ρώτα αν πωλούν τηλεόραση επίπεδης οθόνης 42 ιντσών!

 

Στόχος: Ο στόχος αυτής της άσκησης είναι να ξεπεράσεις τις αναστολές σου και να μάθεις να μην ενδιαφέρεσαι για το τι οι άλλοι μπορεί ή δεν μπορεί να σκέφτονται για σένα.

 

2. Μίλα σε κοινό

Σχετικά: Αυτή η άσκηση θα σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις ότι δε χρειάζεται να είσαι τέλειος για να σε αποδεχθούν οι άλλοι άνθρωποι.

 

Η άσκηση: Βρες ένα χώρο (φυσικό ή διαδικτυακό) και κάνε μια ομιλία 5 λεπτών για ένα θέμα που σε ενδιαφέρει ή σου αρέσει να μιλάς για αυτό.

 

Στόχος: Να ξεπεράσεις τον φόβο της απόρριψης και να απελευθερώσεις τις αναστολές σου.

 

3. Κάνε λάθος επίτηδες

Σχετικά: Πολλοί από εμάς είμαστε “προγραμματισμένοι” να κάνουμε πάντα το σωστό και να αισθανόμαστε αμηχανία όταν κάτι πάει λάθος. Αυτή η άσκηση έχει σχεδιαστεί για να μας βοηθήσει να αλλάξουμε αυτόν τον προγραμματισμό.

 

Η άσκηση: Κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών, κάθε φορά που κάποιος σου κάνει μια ερώτηση για κάτι, να του δώσεις τη λάθος απάντηση επίτηδες! Αλλά να είναι τόσο λάθος που το άλλο πρόσωπο να καταλάβει ότι είναι λάθος. Για παράδειγμα, αν κάποιος σε ρωτήσει “Τι ώρα είναι;” θα μπορούσες να πεις “Δώδεκα τα μεσάνυχτα” κι ας είναι μέρα μεσημέρι.

 

Στόχος: Αν το κάνεις αυτό αρκετά συχνά, θα εξαλειφθεί σε μεγάλο βαθμό η ανάγκη σου να είσαι πάντα σωστός. Φυσικά, όταν κάνεις λάθος πάντα να το παραδέχεσαι και να μην επιμένεις.

 

4. Ριζοσπαστική ειλικρίνεια

Σχετικά: Το να είσαι ειλικρινής θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη σου και θα σου διδάξει την αξία της ακεραιότητας. Αυτή η άσκηση είναι μόνο για όταν κάποιος ζητά τις απόψεις σου ή σου θέτει μια άμεση ερώτηση. Δεν είναι για να λες τη γνώμη σου και το τι σκέφτεσαι αδιακρίτως.

 

Η άσκηση: Κάθε φορά που κάποιος ζητά τη γνώμη σου, του κάνεις την εξής ερώτηση: “Θέλεις ειλικρινά τη γνώμη μου ή θέλεις να σου πω αυτό που θες να ακούσεις;” Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνεις να αποφύγεις ανθρώπους που ρωτάνε για να επιβεβαιώσουν την άποψή τους, για να σου μεταφέρουν την ευθύνη ή για να εισπράξουν κομπλιμέντα.

 

Στόχος: Να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις το να είσαι ο “καλός” που οι άλλοι έρχονται για να τους χαΪδέψεις τα αυτιά. Οι άνθρωποι πηγαίνουν σε καλούς ανθρώπους για μια γνώμη όταν ξέρουν ποια θα είναι η απάντηση, όμως πηγαίνουν σε ειλικρινής ανθρώπους όταν θέλουν μια πολύτιμη γνώμη.

 

5. Μάθε να αισθάνεσαι άβολα

Σχετικά: Ο μόνος τρόπος για να αναπτυχθείς ως άτομο είναι όταν είσαι έξω από τη ζώνη άνεσης. Κανείς δεν προοδεύει ποτέ μέσα στη ζώνη άνεσής του.

 

Η άσκηση: Την επόμενη φορά που θα σου ζητηθεί να κάνεις κάτι, πες ναι σε αυτό αμέσως. Για παράδειγμα, αν ένας φίλος σου ζητήσει να πάτε σε μια εκδήλωση που ξέρεις ότι θα σε κάνει να αισθανθείς άβολα πες ναι. Δεν χρειάζεται να μείνεις όλη τη νύχτα. Πήγαινε, νιώσε μερικά άβολα συναισθήματα και στη συνέχεια φύγε.

 

Στόχος: Αυτό είναι για να σε βοηθήσει να συνηθίσεις να νιώθεις άβολα. Αν μπορείς να το κάνεις αυτό σε όλη σου τη ζωή, δεν θα φοβηθείς ποτέ να δοκιμάσεις τίποτα.

 

Scroll to Top